Tentoonstelling | Opening

P.J. Veth Building
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden

Wethouder Robert Strijk opent woensdag 29 november officieel het kunstwerk Fluisterende Wind van Edwin van der Heide.

Fluisterende wind bevindt zich in de nieuwe passage die dwars onder het onlangs gerenoveerde P.J. Vethgebouw van de Universiteit Leiden loopt. Zo is er een nieuwe verbinding tussen de Sterrewacht en de Hortus botanicus ontstaan. Het werk bestaat uit een wandreliëf van 12,5 bij 2,5 meter en een 8-kanaals generatieve geluidscompositie. De compositie creëert een continuüm tussen ruis en menselijke stem wat resulteert in momenten waarop wind lijkt te gaan fluisteren.

Fluisterende wind is mede tot stand gekomen op initiatief van Marcel Cobussen, hoogleraar Auditieve Cultuur aan de Academy of Creative and Performing Arts. Cobussen is tevens oprichter van Phonotonie, een centrum dat met name aandacht wil vestigen op het verbeteren van de auditieve omgeving in stedelijke gebieden.

De officiële opening zal verricht worden door Robert Strijk, wethouder van Economische Zaken, Bereikbaarheid, Cultuur en Binnenstad van de gemeente Leiden, op woensdag 29 november 2017 vanaf 16.00 uur.

Fluisterende Wind- Edwin van der Heide