Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Mart Smeets over sportjournalistiek

  • Mart Smeets (voormalig sportjournalist van Studio Sport)
Datum
woensdag 29 november 2017
Tijd
Toelichting
De colleges zijn gratis en vrij toegankelijk. 
Serie
Lunchcolleges over journalistiek
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Mart Smeets (voormalig sportjournalist van Studio Sport) over sportjournalistiek.

Mart Smeets was jarenlang een boegbeeld van de sportjournalistiek. Hij kreeg het flink te verduren toen bleek dat wielrenner Lance Armstrong jarenlang bedrog had gepleegd met doping. De vraag die zich opdrong was of sportjournalisten dat niet hadden moeten ontdekken. Hadden sportjournalisten niet wat kritischer moeten zijn? Een bredere discussie die speelt is de vraag of sportjournalistiek eigenlijk wel journalistiek is. Is het niet gewoon entertainment? Mart Smeets zal tijdens dit lunchcollege zijn licht laten schijnen op deze vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.