Lustrumlezing Mr. Franken

2311 GW Leiden
B1.04
Lustrumlezing Mr. Franken

Stijn Franken behoort tot de top van de Nederlandse strafpleiters. Met al meer dan 23 jaar ervaring als advocaat – eerst in Den Haag, thans in Amsterdam bij FZKC Advocaten – is dat ook geen wonder. Franken is in 1993 in Tilburg gepromoveerd op het proefschrift ‘Voeging ad informandum in strafzaken’, en is sinds 2002 als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Het publiek kent Franken waarschijnlijk voornamelijk vanwege de spraakmakende zaken die op zijn naam staan. Met het in rechte verdedigen van o.a. Lucia de Berk, Volkert van der Graaf en Willem Holleeder is hij een van de prominentere strafpleiters die Nederland rijk is. Naast de focus op rechtsbijstand in strafzaken zoekt Franken de uitdaging in juridisch ingewikkelde zaken, de cassatiepraktijk en procedeert hij zelfs voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.