Congres/symposium

LIBC Publiekssymposium op 24 november 2017 'Eet (je) Slim!'

24 november 2017

Kaarten verkrijgbaar voor symposium 'Eet (je) slim!'

Dit symposium wordt u aangeboden op 24 november door het Leiden Institute for Brain and Cognition in samenwerking met Gemeente Leiden.

Signalen tussen onze hersenen en ons spijsverteringsstelsel zorgen ervoor dat we honger krijgen en gaan eten, of ze geven juist door dat we genoeg gegeten hebben en vol zitten. We denken vaak dat we dit makkelijk onder controle kunnen krijgen (bv. dieet), maar uiteindelijk is deze controle vaak een illusie, en lukt het helemaal niet. Dat komt doordat het  mechanisme achter deze signalen een stuk complexer is dan we denken! We onderschatten de motivatie en inzet die nodig is. √Čn we vergeten vaak dat wat we eten ook effect heeft op de hersenen, hoe we ons vervolgens voelen en gedragen.

Voor meer informatie klik op de link hieronder.

Publiekssymposium 2017: "Eet (je) Slim!"