Congres/symposium

Stadhuisplein 1
2311 EJ Leiden
Burgerzaal

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Leiden en omstreken, is welkom op dit minisymposium op vrijdagmiddag 3 november, dat plaats zal vinden in het Stadhuis van Leiden en dat gewijd zal zijn aan het thema Leidse identiteit(en). Naar buiten toe presenteren steden zich bij voorkeur met een gemeenschappelijke identiteit. Ze gebruiken daarvoor bepaalde beelden, wapens, mythes en rituelen. Door concentratie van deze specifieke kenmerken wordt actief een stedelijke identiteit gecreëerd. Tegelijkertijd spelen ook andere identiteiten van de stedelingen een rol, zoals hun gemeenschappelijke religieuze oriëntatie of buitenlandse herkomst, hun familie- en beroepsverbanden of deelname aan stedelijke politieke facties. Het onderzoek naar de interessante spanningen die deze tegenstellingen tussen eenheid en verscheidenheid opleveren, zal op dit symposium in korte ‘flitslezingen’ worden gepresenteerd. De toegang is gratis.

begroeting

Olga van Marion

Leiden in liedjes en theater. Eenheid en diversiteit

Dick de Boer