Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Leergang, jihadisme, terrorisme: ideologie, recht en beleid

Datum
woensdag 1 november 2017
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Ideologie van het terrorisme, het mondiale aspect ervan en de juridische strijd tegen het terrorisme in Nederland, de verschijningsvormen van terrorisme en radicalisering, en de strijd ertegen in nationale en internationale context zijn de onderwerpen die oa in deze leergang zullen worden besproken. In de voorbije maanden werden talloze terroristische aanslagen gepleegd in verschillende landen. Ook Europa wordt in toenemende mate geconfronteerd met de terroristische dreiging. Wij in Leiden beschikken over juridische, criminologische expertise, en expertise met betrekkingen (ook het Internationaal recht) tot de ideologie van het jihadisme. 

In deze leergang zal aan de hand van 8 bijeenkomsten (van elk 6 uur) de vraag worden beantwoord wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is. Daarnaast zal het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde komen. Ten slotte zal er een aantal belangrijke strafrechtelijke uitspraken omtrent het terrorisme in Nederland worden behandeld. De leergang zal worden afgesloten met het schrijven van een paper over een onderwerp/onderwerpen die tijdens de leergang aan bod zijn gekomen. Tot slot ontvangt men zijn/haar diploma en certificaat tijdens de diploma-uitreiking en een feestelijke borrel in het academiegebouw.

Leergang, jihadisme, terrorisme: ideologie, recht en beleid

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.