Congres/symposium

Juridisch Congres

13 november 2017
Na afloop is er een congresborrel met band.
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Juridisch Congres

Op maandag 13 november zal als feestelijke opening van het Lustrumjaar het jaarlijkse congres van JFV Grotius plaatsvinden. Dit jaar staat het congres in het thema van gerechtelijke dwalingen en de wijze waarop waarheidsvinding plaatsvindt binnen het strafrecht, bestuursrecht en civiel recht.

Voor dit congres ‘Gerechtelijke dwalingen: waarheidsvinding in breder perspectief’ zullen wij onder andere Geert-Jan Knoops (Bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam & advocaat bij Knoops’ advocaten) Robert Horselenberg (rechtspsycholoog & Universitair docent aan de Universiteit van Maastricht), Ruth de Bock (Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad) en Gerben Kor (Mediaconsultant & Legal Counsel) mogen verwelkomen.

Onder leiding van onze bevlogen dagvoorzitter prof. mr. E. Koops (Hoogleraar Rechtsgeschiedenis & voorzitter afdeling Rechtsgeschiedenis) zal dit congres extra bijzonder zijn. Waarheidsvinding vindt namelijk plaats in alledrie de rechtsgebieden. In de seminars kunt u dus zelf kiezen in welk rechtsgebied u zich wilt verdiepen. Zo zal er bijvoorbeeld op het gebied van strafrecht verder worden ingegaan op de forensisch exact-wetenschappelijke kant van waarheidsvinding door prof. dr. ir. Charles Berger (bijzonder hoogleraar criminalistiek aan de Universiteit Leiden en principal scientist bij het Nederlands Forensisch Instituut). Ook wordt de rol van de KEI-wetgeving in het civiele recht besproken door prof. mr. Fred Hammerstein (regeringscommissaris voor de digitalisering van het burgerlijk procesrecht). Daarnaast zal mr. Sascha Dalen Gilhuijs (directeur Stichting Advisering Bestuursrechtspraak) over het werk van haar stichting uitweiden.

Kortom, het belooft een mooi, veelomvattend en interessant congres te worden. Zorg dat u het niet mist en schrijf u nu in!