Studievoorlichting

Snellius gebouw
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden

Informatica alleen voor jongens? Absoluut niet! Heb jij interesse in nieuwe technologieën? Lijkt het je leuk om problemen op te lossen met wiskunde en computers? Op vrijdag 17 november is er in Leiden speciaal voor meisjes uit 5 en 6 vwo een Informatics Ladies Day. Ontdek of Informatica ook voor jou een interessante en uitdagende studie is.

De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

Informatics Ladies Day

Grote rol in de maatschappij

De moderne maatschappij draait om informatica. De wereld staat te springen om mannen én vrouwen met kennis van informatica. Door big data en nieuwe technologieën zoals zelflerende robots en cyber security komen er in de IT-sector steeds meer banen bij.

Kennismaken met informatica

Maar waar houd je je dan eigenlijk mee bezig? Wat kun je er later mee doen? Daar kom je achter tijdens de Informatics Ladies Day! Tijdens deze dag krijg je op verschillende manieren inzicht in wat informatica precies inhoudt en waar kennis van informatica voor nodig is. Vrouwelijke professionals uit bedrijfsleven, industrie en wetenschap vertellen je er alles over. Ook maak je kennis met jonge vrouwen die nu Informatica studeren en je gaat zelf aan de slag.

Alvast een voorproefje? Lees de verhalen van drie vrouwelijke informatici hier!

Tijd Activiteit
09:30  Feestelijke ontvangst door docenten en studenten Informatica in het Snelliusgebouw
10:00  Welkomstwoord door Aske Plaat, wetenschappelijk directeur van het Informatica-instituut van de Universiteit Leiden (LIACS)
10:05  Introductie en overzicht door dagvoorzitter Esther van Luit, werkzaam voor Cyber Risk Services bij Deloitte en een rolmodel voor andere meisjes en vrouwen met een interesse in techniek en cybersecurity.
10:15  Inspirerend college over Kunstmatige Intelligentie door Maaike Harbers, lector aan de Hogeschool Rotterdam.
10:45  Interview met studentes Informatica
Wil jij weten waarom de studentes voor Informatica hebben gekozen? Wat de studie op de universiteit inhoudt en hoe het dagelijks leven van een studente Informatica eruit ziet? Stel al je vragen aan de studenten!
11:15  Pauze
11:45  Een vrouwelijke IT-professional uit het bedrijfsleven vertelt
Esther van Luit (Deloitte) helpt bedrijven met het begrijpen van computer- en internetrisico’s, en bedenkt vervolgens oplossingen voor veiliger werken. Wat mag er wel en niet gebeuren met computergegevens?
12:15  Speeddaten met vrouwelijke professionals uit de informaticasector
Met een studie Informatica kun je bij veel onderzoeksinstellingen en bedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld als data scientist, business process engineer, software developer of applicatie designer. Laat je tijdens het speeddaten verrassen door de mogelijkheden. Welke vragen stel jij aan de professionals?
13:30  Lunch
Tijdens de lunch zit je aan tafel bij studentes en docenten en kun je met hen praten en je vragen stellen.
14:15   Zelf aan de slag in het computerlab
Zet onder begeleiding van Felienne Hermans (TU Delft) je eerste stappen in de wereld van het programmeren en laat in het practicum van Maarten Lamers (LIACS) de wetten van Darwin los op computercodes.
16:00  Drinks & bites
Praat na over de dag onder het genot van een hapje en drankje.
17:00 Einde programma

Organisatie

De opleiding Informatica van de Universiteit Leiden organiseert de Informatics Ladies Day samen met VHTO - Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Verspreid de boodschap via #InformaticsLadiesDay