Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Informatics Ladies Day

Datum
17 november 2017
Tijd
Bezoekadres
Snellius gebouw
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden

Informatica alleen voor jongens? Absoluut niet! Heb jij interesse in nieuwe technologieën? Lijkt het je leuk om problemen op te lossen met wiskunde en computers? Op vrijdag 17 november is er in Leiden speciaal voor meisjes uit 5 en 6 vwo een Informatics Ladies Day. Ontdek of Informatica ook voor jou een interessante en uitdagende studie is.

Informatics Ladies Day

Grote rol in de maatschappij

De moderne maatschappij draait om informatica. De wereld staat te springen om mannen én vrouwen met kennis van informatica. Door big data en nieuwe technologieën zoals zelflerende robots en cyber security komen er in de IT-sector steeds meer banen bij.

Kennismaken met informatica

Maar waar houd je je dan eigenlijk mee bezig? Wat kun je er later mee doen? Daar kom je achter tijdens de Informatics Ladies Day! Tijdens deze dag krijg je op verschillende manieren inzicht in wat informatica precies inhoudt en waar kennis van informatica voor nodig is. Vrouwelijke professionals uit bedrijfsleven, industrie en wetenschap vertellen je er alles over. Ook maak je kennis met jonge vrouwen die nu Informatica studeren en je gaat zelf aan de slag. Het programma staat binnenkort op deze website.

Meld je aan

Klinkt dit als een evenement waar jij bij zou willen zijn? Hier kun je je aanmelden. Als je ergens vragen over hebt kun je contact met ons opnemen via bachelors@science.leidenuniv.nl.

Organisatie

De opleiding Informatica van de Universiteit Leiden organiseert de Informatics Ladies Day samen met VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Verspreid de boodschap via #InformaticsLadiesDay

Aanmelden