Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur | Studium Generale

Infobesitas-avond

Datum
donderdag 30 november 2017
Tijd
Locatie
Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden

Voorstelling Hotel Informatie inclusief voor- en naprogramma

Hotel Informatie van toneelgroep ECHO gaat over de overvloed aan informatie waar we elke dag aan blootgesteld worden. Wat doet al deze informatie met ons? Hoeveel kunnen wij aan? Op deze exclusieve Infobesitas-avond is er voor en na de voorstelling een (gratis) interactief programma om hier dieper op in te gaan. Over informatie(-overload) kun je tenslotte nooit genoeg informatie hebben. 

Voorafgaand aan de voorstelling is cognitief psycholoog Guido Band van de Universiteit Leiden te gast. Hij neemt ons mee in ons brein: hoe verwerken wij informatie, en wat doet dat met onze aandacht? Vervolgens bezoeken we de voorstelling, waarna we alle verkregen informatie in een ludiek nagesprek gaan proberen te verwerken. Met behulp van Guido en de actrices van ECHO bespreken we hoe de voorstelling onze aandacht heeft gestuurd, en welke informatie wel en niet is blijven hangen. #infobesitas

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.