Congres/symposium

How inclusion makes diversity work

• Estela Mara Bensimon
22 november 2017
Scheltema
Marktsteeg 1
2312 CS Leiden

Als we willen dat onze diverse groep studenten en medewerkers het beste uit zichzelf kan halen, is een inclusieve omgeving nodig. Maar wat is inclusiviteit precies? Hoe leidt inclusiviteit tot betere prestaties? Waar staat onze universiteit, als het gaat om inclusiviteit? Welke aanpak werkt om inclusiviteit te verhogen, en welke resultaten levert dat op? In een reeks lezingen, interviews en workshops zoeken we antwoorden op die vragen.

Sprekers

Een van de keynote sprekers is professor Estela Mara Bensimon (University of Southern California, Rossier School of Education, co-director of the Center of Urban Education). Zij schetst een beeld van haar succesvolle aanpak om het studiesucces van (met name) studenten met een migratieachtergrond te verbeteren. Haar werk, dat onlangs opnieuw werd bekroond, vormt een inspiratiebron voor veel Amerikaanse universiteiten, en is ook zeer relevant voor onze universiteit. Andere sprekers gaan in op de diversiteit en inclusiviteit onder medewerkers, en op het brede diversiteitsbeleid van de verschillende faculteiten.

Voorlopig programma

• Interactief, praktijkgericht middagprogramma