Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Hans Laroes over nieuwsselectie

  • Hans Laroes (hoofdredacteur KRONCRV)
Datum
woensdag 22 november 2017
Tijd
Serie
Lunchcolleges over journalistiek
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Hans Laroes (hoofdredacteur KRONCRV) over nieuwsselectie. Voor journalisten is het elke dag weer een heel karwei om het nieuws te selecteren uit alles wat er in de wereld gebeurt. Wanneer is iets de moeite waard voor een nieuwsmedium? Welke criteria hanteren journalisten? Gaat die selectie eigenlijk wel goed? Of worden te vaak frivole, irrelevante kwesties tot nieuws gemaakt? Hans Laroes heeft ruimte ervaring met deze vraagstukken. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van het NOS Journaal.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.