Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De Revolutie en de Russische literatuur

Datum
woensdag 15 november 2017
Tijd
Serie
Rondom de Russische Revolutie
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Nog voor ze de eindoverwinning definitief kunnen opeisen, daagt bij de  nieuwe machthebbers het besef dat de Revolutie een van de gewichtigste thema’s van de  nieuwe Russische literatuur moet worden. De gebeurtenissen van oktober 1917 en de daaropvolgende burgeroorlog markeren immers het begin van een volledig nieuwe tijdperk, de start van een ongekend experiment. Een onuitputtelijke bron van inspiratie dient zich aan! Maar hoe precies moet de Revolutie worden bezongen?

Spreker

Dr. Otto Boele, universitair hoofddocent, LIAS, Universiteit Leiden

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.