Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De Reformatie. Nieuwe visies op sekseverhoudingen?

Datum
maandag 27 november 2017
Tijd
Serie
500 jaar Reformatie
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Een van de nieuwe leerstellingen die met de Reformatie werd ingevoerd, was het algemeen priesterschap der gelovigen. Voortaan hoefden gewone gelovigen zich niet langer te onderwerpen aan het gezag van de priester als bemiddelaar tussen God en mens. Zij waren nu zelf verantwoordelijk voor hun zielenheil. Dat was een radicale breuk met de rooms-katholieke heilsleer. Maar wat betekende het in de praktijk voor mannelijke én vrouwelijke gelovigen?

Spreker

Prof.dr. Mirjam de Baar, hoogleraar Cultuurgeschiedenis van het christendom van de vroegmoderne tijd, LUCSoR, Universiteit Leiden

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.