Lezing | StepTalk

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Spaanse Trap

Luuk van Middelaar presenteert de belangrijkste inzichten uit zijn nieuwe boek. Het boek is tegelijk een frontlijnverslag van de Europese crisisjaren –eurostorm, Oekraïnetwist, vluchtelingenstroom, Brexit – als een analyse van de nieuwe politieke en institutionele verhoudingen.

Luuk van Middelaar is sinds 2015 hoogleraar Praktijk en Grondslagen van de Europese Unie en haar instellingen aan het Europa Instituut van de faculteit Rechtsgeleerdheid. Van 2010-2015 bevond Van Middelaar zich in het zenuwcentrum van Brussel, en zag voor zijn ogen hoe de gedaanteverandering van Europa zich voltrok. Van Middelaar was de speechschrijver en een adviseur van de eerste vaste Voorzitter van de Europese Raad, H.A. Van Rompuy (2010-2014); hij was politiek secretaris van de VVD-Tweede-Kamerfractie onder J.J. van Aartsen (2004-2006) en werkte voor het kabinet van Commissaris voor de Interne Markt F. Bolkestein (2002-2004). Sinds 2015 is Luuk van Middelaar columnist van NRC Handelsblad. Hij publiceert ook in o.m. Die Zeit en Le Monde.

Een panel reflecteert op het boek en geeft prikkelende inzichten vanuit hun expertise en ervaringen. Hieraan dragen bij:

Dr. Rik de Ruiter - universitair hoofddocent en expert op het gebied van Europese Integratie

Dr. Mendeltje van Keulen - griffier Europese Zaken van de Tweede kamer.

Dr. Caelesta Braun, universitair hoofddocent Bestuurskunde, modereert het panel en de lezing.

Meld je hier aan