Lezing | Studium Generale

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
019

Socrates noemde het zijn Daimonion: een verborgen reisadviseur die hem beschermde op zijn levensreis door hem te weerhouden van iets dat hij op het punt stond uit te voeren. Socrates luisterde altijd zeer zorgvuldig naar deze gids, want volgens hem kwam deze stem van de Godheid. Kunnen we de Daimonion van Socrates vergelijken met wat wij God of Beschermengel noemen? Of heeft het meer weg van iets dat de (para)psychologen een mentale radar noemen: een functie van het menselijk onderbewustzijn?

Spreker

Dr. Tine Wilde, leeft en werkt in Amsterdam. Zij studeerde autonome kunst aan AKI Academie voor Kunst & Design in Enschede en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde aan dezelfde universiteit op een combinatie van filosofie en kunstwerken in project Do not Erase en publicatie Remodel[l]ing Reality.