Albert Verwey-lezing

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Dit jaar is Alfred Schaffer gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vast onderdeel van het gastschrijverschap is de jaarlijkse Albert Verwey-lezing, die Schaffer op 2 november 2017 zal houden in het Groot Auditorium van het Academiegebouw.

Kosten

Kaarten kosten €10,00 en zijn te reserveren via gastschrijver@hum.leidenuniv.nl.

Alfred Schaffer

Dichter Alfred Schaffer is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vanaf september zal hij met studenten poëzie schrijven, vertalen en herschrijven. Tijdens zijn gastschrijverschap aan de Leidse universiteit zal Schaffer studenten laten zien hoe de experimentele vorm van poëzie kan worden ingezet om te spreken over politiek, en in het bijzonder de politiek in Zuid-Afrika. Voor Schaffer is engagement geen keuze van de auteur, maar een intrinsiek deel van de literaire tekst. ‘Schrijven is je engageren en dus is schrijven per definitie politiek.’

Over Albert Verwey

Albert Verwey (1865 - 1937) was hoogleraar in Leiden, en dichter, geleerde, criticus en redacteur. Hij speelde een belangrijke rol in het literaire en culturele leven in Nederland in de periode 1880-1940. Samen met zijn goede vriend Willem Kloos was hij de leidinggevende figuur van de Tachtigers. Verwey debuteerde in 1885 met de poëziebundel Persephone en andere gedichten. Behalve dichtbundels publiceerde hij ook veel essays over literatuur.