Festival

Diverse locaties
in Leiden
. .

Ga backstage bij de wetenschap! Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen universiteiten, bedrijven, instituten, instellingen en musea door heel Nederland hun deuren voor het publiek, om te laten zien wat er aan wetenschap gebeurt. Ook de Universiteit Leiden doet mee met het Weekend van de Wetenschap.

Publieksonderzoek 'Navigeren kun je leren'

Hoe kan het dat de ene persoon weleens verdwaalt en de ander een wandelend kompas lijkt? De Leidse neurowetenschapper Ineke van der Ham is benieuwd naar hoe mensen navigeren. Het Weekend van de Wetenschap roept heel Nederland op om mee te doen aan haar onderzoek 'Navigeren kun je leren'. Daarmee wil Van der Ham pati├źnten met navigatieproblemen helpen.

Hortus Botanicus en Naturalis: Gif in de natuur

Maak kennis met de wereld van gif! Wetenschappers van Naturalis zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap te gast in de Hortus Botanicus om je mee te nemen in de wereld van gif. Er zijn workshops, mini-rondleidingen en pop-up wetenschappers. Hortus x Naturalis: Een giftige combinatie!

Meer informatie >

LUMC Wetenschapsdag op zondag 8 oktober

Benieuwd hoe dokters straling gebruiken om slechte cellen kapot te maken? Of wil je ervaren hoe het is om blind te zijn? Dit en nog veel meer kan op de LUMC Wetenschapsdag. Op zondag 8 oktober opent het LUMC de deuren voor jong en oud. Ook het Anatomisch Museum is deze dag geopend.

Meer informatie >