Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Promoting reuse: the incorporation of salvages and replicas in aesthetic interiors, in Egypt and elsewhere (1870-1880)

  • Mercedes Volait
Datum
dinsdag 24 oktober 2017
Tijd
Serie
LUCIS Fall Fellow 2017: Mercedes Volait
Locatie
Van Wijkplaats
Van Wijkplaats 2
2311 BX Leiden
Zaal
002

Mercedes Volait bespreekt de incorporatie van islamitische antiek in opulente interieurs in de periode rond 1870. Deze museumachtige interieurs dienden vaak als decor voor sociale bijeenkomsten en droegen bij aan een gegenderde zelfexpressie.

Lees meer op de Engelstalige pagina.

Beniamino Facchinelli, [The Mamluk style house of Gaston de Saint-Maurice in Cairo], from Raccolta artistica di fotografie sull’architettura araba, ornati ecc. dal xii° al xiii° secolo fotografia italiana del Cav. B. Facchinelli, Cairo (Egitto), MDXXXLXXXVII [sic : XXX for CCC, i.e. 1887], (Courtesy of INHA Library).
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.