Congres/symposium

Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GP Leiden

Op zondag 29 oktober vindt de jaarlijkse open dag van de Oude Sterrewacht plaats. Tijdens deze dag kunnen mensen gratis de sterrewacht bezoeken en van het historische pand genieten. De deuren zullen om 12:00 open gaan en weer sluiten om 17:00. Gedurende die uren zullen er een aantal verschillende activiteiten in het gebouw te volgen zijn. Van kinderworkshops en planetariumshows tot lezingen en quizzes, voor iedereen is er iets leuks te doen!

Net als in voorgaande jaren zal het mogelijk zijn om tijdens de open dag rondleidingen te volgen door ons gebouw en langs onze historische telescopen. Daarnaast zal het ook mogelijk om een aantal van de telescopen op eigen initiatief te bezoeken. Ook het Licht Lab zal tijdens de open dag aanwezig zijn om allerlei effecten te demonstreren waar je mee in aanraking komt wanneer je sterren probeert te observeren.

Voor het eerst wordt de open dag verreikt met de aanwezigheid van de Astronomy on Tap groep. Net als elke laatste maandag van de maand, zullen ze voor korte lezingen zorgen die worden afgewisseld met spelletjes. Deze lezingen worden gegeven door sterrenkundigen die met modern onderzoek bezig zijn aan de Sterrewacht Leiden.

Ten slotte zal er voor de kleintjes een knutselruimte opgezet worden. Hier kunnen kinderen spelenderwijs in contact worden gebracht met vragen waar sterrenkundigen nu mee bezig zijn.