Masterclass

2311 BZ Leiden
008A

LUCIS visiting fellow Mercedes Volait - masterclasses

Deze masterclasses zijn deel van het visiting fellowship van kunsthistorica Mercedes Volait. Deelnemers leren gebruik te maken van onbekend bronmateriaal zoals verkoopcatalogi, veilingverslagen, museumdocumenten, persberichten, architectuurtekeningen en foto’s van plaatsen, interieurs en objecten. Daarbij lezen ze Arabische bronnen waaronder kronieken, journalistieke teksten en reisverslagen uit de 19de eeuw.

De masterclasses illustreren dat het combineren en confronteren van verschillende documenttypen en talen leidt tot nieuwe inzichten in de manier waarop kunst door samenlevingen beweegt.

In de derde masterclass onderzoeken deelnemers Aly Pacha Mubaraks Khitat (1888-1893) over de verkoop van moskee-inboedels in Caïro. Daarnaast lezen ze relevante pagina's uit Fatra min al-Zaman [What 'Isa ibn Hisham Told Us or, A Period of Time, 1898].

Aanmelden

Stuur een e-mail naar lucis@hum.leidenuniv.nl om je aan te melden voor de masterclass. Je ontvangt het leesmateriaal per e-mail.