Fototentoonstelling Summer in the City

Centrale Hal

Summer in the City

Leiden & Den Haag door de ogen van studenten

De Nieuwe Rijn vol met bootjes, zonovergoten terrassen op de Grote Markt of een zwoele avond aan het strand: in de zomer laten Leiden en Den Haag zich van hun mooiste kant zien. En hoewel het onderwijs stil ligt, zijn echt niet alle studenten vertrokken. Er wordt aan scripties gewerkt in de UB, onderzoek gedaan in het lab, of gewoon genoten van de zon op het terras.

Deze fototentoonstelling laat de zomer in Leiden en Den Haag zien door de ogen van studenten – en enkele medewerkers – van de Universiteit Leiden. In juli en augustus organiseerde de nieuwsredactie van de afdeling Strategische Communicatie en Marketing de fotowedstrijd ‘Zomer in Leiden en Den Haag’. Meer dan 100 inzenders stuurden hun foto’s in. Elke week werd de mooiste uitgelicht als ‘Foto van de week’ op de Facebookpagina en het Instagramkanaal van de Universiteit Leiden. Uiteindelijk werden drie winnaars gekozen – de grote foto’s in de middelste vitrines – waarvan de makers elk een Instax-camera wonnen.

Deze verzameling foto’s toont niet alleen de twee steden van hun mooiste kant, maar laat ook zien hoe social media kan worden ingezet om interactie aan te gaan en content van volgers te delen. Naar mate er meer ‘Foto’s van de week’ geplaatst werden, nam het aantal inzendingen toe. En door de maker van de foto in berichten te taggen, werd het bereik van het bericht – en daarmee van de Facebookpagina en het Instagramkanaal – flink vergroot.

Summer in the City is een ode aan de zomer, en tegelijk een ode aan de trouwe volgers van de Universiteit Leiden op social media.