College Dr. Suzan Verberne voor Universiteit van Nederland

Amstelstraat 24
1017 DA Amsterdam

Levend Verleden

Vijf wetenschappers geven voor de Universiteit van Nederland een college met als centraal thema "Levend Verleden." Veel woorden die we nu gebruiken zijn ooit geworteld in oude cultuurgebonden rituelen. Op welke manier is het verleden nog levend? En kunnen we slapende geschiedenis tot leven wekken met Artificial Intelligence?

Rembrandt's lachende selfies

Dr. Suzan Verberne, Assistant Professor bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS),  legt tijdens haar college "Hoeveel lachende selfies maakte Rembrand?" uit hoe je algoritmes kunt trainen, zodat ze als een professionele historicus Rembrandts leven blootleggen.
De collegereeks voor de Universiteit van Nederland wordt opgenomen in AIR Amsterdam. Ieder college duurt een kwartier, gevolg door vragen. Aanmelden kan hier.

Universiteit van Nederland: Levend Verleden