Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Discriminerende miniportretten in (politieke) berichtgeving

  • Sarah Gagestein
Datum
vrijdag 20 oktober 2017
Tijd
Toelichting
Vrij te bezoeken, borrel na afloop
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
005

Microportrettenonderzoek: moslimdiscriminatie in de Nederlandse pers

Taal laat zien over hoe we over bepaalde thema's denken. Tegelijkertijd worden onze denkbeelden door diezelfde taal ook sterk beïnvloed. Hoe wordt er in de Nederlandse pers over Islam en moslims geschreven? En wat voor invloed heeft dat op hoe we in Nederland kijken naar mensen die de Islam aanhangen? Uit Microportrettenonderzoek bleek dat er behoorlijk gestereotypeerd wordt. In deze workshop presenteren de onderzoekers hun onderzoek, gaan we de discussie aan over de verantwoordelijkheid van de media en zoeken we gezamenlijk naar oplossingen tegen discriminerende stereotypering. Wees welkom! 

Deze workshop wordt georganiseerd door LJS Media Research, Taalstrategie, de Vrije Universiteit Amsterdam, Stichting Democratie en Media en LUCIS. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.