Congres/symposium

Polak Y3-09
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Elk jaar publiceren we met zijn allen meer dan 2,5 miljoen wetenschappelijke artikelen. Dat maakt het voor jongere onderzoekers erg moeilijk om hun onderzoeksonderwerp onder de knie te krijgen. Wat is de belangrijkste literatuur in mijn veld? Wie zijn de belangrijkste onderzoekers en welke instituten doen er toe en met wie zou ik misschien samen kunnen werken? Wat zijn de onderzoektrends in mijn veld en kan ik voorspellen hoe dit verandert in de toekomst?

Aan het eind van de workshop kun je op effici├źnte wijze data verzamelen uit online databases als Web of Science en Scopus en deze visualiseren met behulp van de VOS Viewer software van het CWTS in de vorm van 'term maps', 'co-authorship maps' en 'citation maps'. Deze visualisaties bieden waardevolle inzichten die je kunt gebruiken bij het schrijven van nieuwe reviewartikelen, voorbereiden van grote subsidieaanvragen en het aangaan van samenwerkingen met collega's.

Presentaties door Bijan Ranjbarsahraei van TU Delft, en Ludo Waltman en Nees Jan van Eck van het Centre for Science and Technology Studies (CWTS)De workshop staat open voor alle promovendi van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden.

De workshop bijwonen is kosteloos, maar registratie is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen. Neem voor de opdrachten de eigen laptop mee met VOS Viewer voorgeïnstalleerd.