Universiteit Leiden

nl en

Boekpresentatie Democratische zegen of vloek? Aantekeningen bij het referendum’

Datum
donderdag 5 oktober 2017
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trap

 Is het referendum een democratische zegen of vloek? Dit is het onderwerp van een boek van Frank Hendriks, Koen van der Krieken & Charlotte Wagenaar. Het boek zoekt antwoorden via een rondgang door theorie en praktijk, in binnen- en buitenland. Met het Oekraïne-referendum als uitgangspunt worden vergelijkbare EU-gerelateerde referenda belicht en ook meer duurzame referendumculturen doorgelicht.

Het boek wordt op 5 oktober gepresenteerd op de Spaanse trapp van de Universiteit Leiden - Campus Den Haag.

Programma


12.00 uur Welkom

  • Johan Remkes, voorzitter Staatscommissie Parlementaire Democratie, neemt het boek in ontvangst
  • Aansluitend Forumdiscussie, met o.a. Ruud Koole, Wim Voermans, Niesco Dubbelboer, Pia Lokin-Sassen en André Krouwel

13. 45 uur Borrel

Schrijvers


Frank Hendriks is hoogleraar vergelijkende bestuurskunde aan Tilburg University en gespecialiseerd in de vormgeving en transformatie van democratisch bestuur. Hij publiceerde een vijftiental boeken, waaronder Vitale democratie: Theorie van democratie in actie bij Amsterdam University Press, 2006.

Koen van der Krieken doceert aan de Tilburg School of Governance van Tilburg University en rondt een proefschrift af over lokale referenda en de wijze waarop winst en verlies daarin kunnen worden verklaard.

Charlotte Wagenaar doceert eveneens aan de Tilburg School of Governance en heeft een proefschriftonderzoek in ontwikkeling over de opzet en consequenties van alternatieve, niet-dichotome referendumdesigns.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.