Congres/symposium | Seminar

Wat is de verantwoordelijkheid van wetenschappers in een tijd van populisme en hysterie?

7 september 2017
Erasmus Universiteit, Tinbergen gebouw
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
H17-02

Bij deze vraag zal uitgebreid stil worden gestaan tijdens het seminar dat op 7 september 2017 wordt georganiseerd. De Nederlandse Vereniging voor Criminologie en de Vereniging voor de Sociaalwetenschappelijke bestudering van het Recht hebben de handen ineen geslagen om de studiemiddag ‘Academic Activism. Trumpery, Authoriarianism and the Carceral State: On the responsibility of intellectuals’ te organiseren.

Het seminar zal plaatsvinden bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. UC Berkeley’s Prof. Tony Platt (Center for the Study of Law & Society) zal een gastlezing verzorgen en de discussanten zijn Prof. dr. R. van Swaaningen (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Prof. dr. L. E. de Groot-van Leeuwen (Radboud Universiteit Nijmegen). U kunt zich aanmelden bij Chantal Koot.