Lezing

Openingslezing Recht en Literatuur Leiden over utopieën en dystopieën door Ger Groot

• Dr. G.A.M. (Ger) Groot
28 september 2017
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A1.44 (Lorentzzaal)

Op 28 september 2017 geeft dr. Ger Groot (EUR) een introductie over utopisch en dystopisch denken in ‘Recht en literatuur’.

Groot zal de begrippen utopie en dystopie in een breder filosofisch en literair kader plaatsen. Wat betekent het eigenlijk om ‘utopisch’ te denken? En slaat een utopie niet altijd om in een dystopie?

Ger Groot is Nederlands schrijver en filosoof bekend van zijn columns in Trouw en boekrecensies in het NRC Handelsblad. Groot doceert filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft diverse boeken geschreven. Zijn laatste werk De geest uit de fles over de geschiedenis van de moderne mens, kreeg lovende recensies. Het verbindt op kraakheldere wijze filosofie met literatuur, film en populaire cultuur.

In zijn lezing staat de concrete mens binnen deze utopieën en dystopieën centraal. Naast referenties aan literaire werken, zal Groot zal in zijn lezing gebruik maken van filmfragmenten waarin het utopie/dystopie thema in overvloed aanwezig is.

Laat via Facebook weten dat je erbij bent!

Meer informatie of direct aanmelden