Congres/symposium | Opening facultair jaar

Hooglandse kerk
Nieuwstraat 20
2312 KC Leiden

Onze decaan prof. dr. Joanne van der Leun zal het jaar openen. Aansluitend vindt het openingscollege van prof. dr. Koos Boer plaats. Dit college is getiteld: Het belastingrecht is te eenvoudig.

Wie zijn de beste docenten 2016-2017?

Traditiegetrouw zullen er een aantal prijzen worden uitgereikt waaronder aan de beste hoorcollege- en werkgroepdocent en aan de cum laude student met de beste propedeuseresultaten het Legatum Böckelmanianum.

Studenten en hoogleraren samen op beeld

Tot slot zal de traditionele groepsfoto worden gemaakt. Deze versie zal binnenkort ook in de faculteitskamer in het Academiegebouw zijn te bewonderen.

Legatum Böckelmanianum

Jaarlijks ontvangt de student met de beste propedeuseresultaten het zogenoemde Legatum Böckelmanianum, een beurs genoemd naar Johann Friedrich Böckelmann (1632–1681), een Duitse jurist die in Leiden les heeft gegeven. Na zijn overlijden liet hij een vermogen na aan de faculteit, waarvan nu nog steeds vruchten worden geplukt.