Festival

16 september 2017 - 17 september 2017

Leiden

Nachtcolleges van topwetenschappers

Op zaterdag 16 september staat Leiden weer in het teken van de Nacht van Kunst & Kennis, met een verrassende mix van wetenschap, theater, muziek en kunst. De Universiteit Leiden is nauw betrokken bij de organisatie. Behalve dat academische locaties als de Hortus botanicus hun deuren openen, doen ook veel Leidse hoogleraren en onderzoekers mee. Ieder jaar hebben duizenden bezoekers de keuze uit meer dan 150 acts, vaak op locaties die normaal niet toegankelijk zijn. Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze wonderlijke avond.

Voorlopig programma

Ook dit jaar programmeert de Nacht van Kunst & Kennis weer vernieuwende wetenschappers en kunstenaars. Leids onderzoek leert ons bijvoorbeeld dat rappers en schrijvers niet voor elkaar onderdoen in uniek taalgebruik. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis bespreken we dit onderzoek over de Unieke Woordenschat met o.a. schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. We leren over Canal Science met Stadswacht Aaf, theatervoorstelling Disconnect, een samenwerking met Leidse makers van Ins Blau zet ons aan het denken over de onvermijdelijke vooruitgang, we checken hiphopteksten met de Rapfactchecker en genieten van de zwoele liedjes van de Antwerpse singersongwriter Tamino. We gaan op expeditie met Eddie the Eagle, dansen op de beats van Altın Gün en Luwten en leren over poep met medisch microbioloog Ed Kuijper.

Kaarverkoop

De kaartverkoop is gestart! Je kunt op de website van de Nacht van Kunst en Kennis je tickets kopen.