Culture

Midden-Oosten Cultuurmarkt 2017

30 september 2017
Gratis te bezoeken, toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 128
2311 EW Leiden
Tempelzaal

Op zaterdag 30 september 2017 organiseert LUCIS (Leids Universitair Centrum voor de studie van Islam en Samenleving) in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden en Aramco de tweede editie van de Midden-Oosten Cultuurmarkt. De eerste editie van de Cultuurmarkt in de indrukwekkende Tempelzaal was met meer dan duizend enthousiaste bezoekers een groot succes. Om die reden heeft LUCIS besloten om van de Cultuurmarkt een jaarlijks terugkerend evenement te maken, met een uitgebreid programma en bekende gezichten.

Al vanaf 10:00 uur kunnen bezoekers genieten van een interessant programma en kennis opdoen over de culturen, talen, geografische en demografische aspecten van de Midden-Oosterse landen door lezingen te bezoeken van onder andere Kader Abdolah (auteur Spijkerschrift en Het Huis van de Moskee). De hele dag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de taallessen en workshops. Niet alleen krijgen zij de mogelijkheid om verschillende Midden-Oosterse lekkernijen te proeven, ook kunnen zij shoppen bij onze kraampjes die exclusieve Oosterse producten zullen verkopen. Jong en oud kan genieten van Midden-Oosterse ritmen en melodie├źn door in de buurt te blijven van het podium van de Tempelzaal - daar vinden meerdere concerten en acts plaats.

Bekijk het programma, ook te downloaden als PDF

De Midden-Oosten Cultuurmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door de gulle steun van Aramco en het Rijksmuseum van Oudheden.