Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Leergang

Leergang Politiek, Filosofie en Economie (PPE) - Terug naar de kern

Datum
donderdag 14 september 2017 - donderdag 2 november 2017
Locatie
Nnb

Bent u op zoek naar verdieping en een beter begrip van grote maatschappelijke vraagstukken? Dan is de de Leergang Politics, Philosophy & Economics (PPE) iets voor u!
In drie bijeenkomsten doordenkt u de kernwaarden van democratisch bestuur, maakt u kennis met het gedachtengoed van toonaangevende denkers en bent u goed toegerust te reflecteren op beginselen als vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.

De democratische rechtsstaat is voor velen een vanzelfsprekende verworvenheid, maar achter deze staatsvorm gaan boeiende spanningen schuil die in concrete vraagstukken tot uiting komen. De belastinghervormingen, marktwerking in de zorg en de rol van de Eerste Kamer; thema’s die politici, bestuurders en burgers voor morele keuzes stellen. Hoe om te gaan met ingewikkelde dilemma’s en botsende waarden? En wat zegt de politieke filosofie daarover?

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.