Universiteit Leiden

nl en

Debat

Is de eurozone stormbestendig?

Datum
donderdag 28 september 2017
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.60

Een discussiebijeenkomst naar aanleiding van het recent verschenen AIV-advies ‘Is de eurozone stormbestendig? Over verdieping en versterking van de EMU’.
Deze discussie wordt georganiseerd door de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden.


Het advies is in de afgelopen weken en dagen regelmatig in het nieuws geweest vanwege het feit dat het zeer verschillende en kritische reacties heeft uitgelokt.
Het gehele advies kun je raadplegen via de website van de AIV [link].

De bijeenkomst wordt ingeleid door prof.dr. A. Van Staden, vicevoorzitter van de AIV en voorzitter van de commissie EMU die het advies heeft voorbereid.
Vervolgens reageren prof.dr. L.H. Hoogduin, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen en voormalig lid van de directie van De Nederlandsche Bank, en prof. C.N. Teulings, hoogleraar Labour Economics University of Cambridge en voormalig directeur van het Centraal Planbureau, op het advies.
Aansluitend vindt een bredere discussie plaats met de zaal, waarbij Prof.dr. Bernard Steunenberg als moderator zal optreden. De inleidingen en discussie zijn in het Nederlands.

Programma

15.00 uur: ontvangst met koffie en thee
15.30 - 17.00 uur: discussiebijeenkomst
17.00 uur: informele borrel

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar barbara-vander.kroon@minbuza.nl onder vermelding van je naam en achtergrond/functie. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 25 september a.s.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.