Universiteit Leiden

nl en

Debat

Dankzij Spinoza - interview met Michel Orrit

Datum
donderdag 28 september 2017
Tijd
Serie
Dankzij Spinoza - interviewreeks
Locatie
-
NPO Cultura -
- -

In iedere aflevering van het vierdelige interviewprogramma Dankzij Spinoza vertelt een Spinozaprijswinnaar van dit jaar en een van vorig jaar over de impact van de prijs, waaraan een bedrag is verbonden van 2,5 miljoen euro.

In deze aflevering: fysisch chemicus Michel Orrit en humaan geneticus Cisca Wijmenga. Orrit en Wijmenga ontwikkelden beiden methoden met zeer nuttige toepassingen. Dankzij Orrit kan tegenwoordige het genoom snel en goedkoop worden ontrafeld, en Wijmenga maakte het mogelijk eenvoudig te testen op de risicogenen voor glutenintolerantie.

Het interview wordt om ca. 19.45u uitgezonden op het digitale themakanaal NPO Cultura

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.