Congres/symposium

Afscheidssymposium mr. C.H. Bezemer

22 september 2017
Toelichting
15.00 uur - koffie/thee restaurant KOG 15.30 uur - symposium A0.51a (Grotiuszaal) 17.00 uur - borrel Juridisch Café KOG
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51a (Grotiuszaal)

Op vrijdag 22 september neemt mr. C.H. Bezemer afscheid van de Universiteit Leiden wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij is 42 jaar verbonden geweest aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, laatstelijk als hoofddocent bij de afdeling Rechtsgeschiedenis.

Om hem te bedanken voor zijn inzet vindt een symposium plaats dat in het teken staat van het onderzoek van Kees Bezemer naar de school van Orléans en het werk van Jacques de Révigny. De middeleeuwse rechtsschool van Orléans was een speerpunt in het onderzoek van geleerden als E.M. Meijers en R. Feenstra, bij wie Bezemer in 1987 promoveerde. Samen met anderen heeft Bezemer dit Leidse onderzoek voortgezet en doorgegeven aan een volgende generatie. Tijdens het symposium zal de integrale digitale ontsluiting van een pronkstuk uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek worden gepresenteerd. Het betreft het eind 13e-eeuwse manuscript D’Ablaing 2, een lectura van Jacques de Révigny op het Digestum Vetus.

U bent van harte uitgenodigd om het afscheid bij te wonen op vrijdag 22 september. Vanaf 15.00 uur is er koffie en thee in het restaurant op de eerste verdieping van het KOG. Het officiële deel van het programma begint om 15.30 uur in zaal A 0.51a (Grotiuszaal) op de begane grond. Na enkele overwegingen door prof. mr. W.J. Zwalve zal Kees Bezemer zelf het woord voeren, waarna de digitalisering van D’Ablaing 2 wordt gepresenteerd door medewerkers van de UB Leiden. De middag wordt besloten met een borrel vanaf 17.00 uur in het Juridisch Café.

Mr. C.H. Bezemer