Universiteit Leiden

nl en

Debat

Montesquieu-debat: De Britten en de Brexit

  • Anne Mulder
  • Titia Ketelaar
  • Pieter Omtzigt
  • Max van Weezel
Datum
woensdag 5 juli 2017
Tijd
Locatie
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag
Brexit
Foto: Ben Kerckx, Pixabay

Onlangs boekte de Britse premier Theresa May een nipte verkiezingsoverwinning. Het door haar gewenste ‘stevige mandaat’ voor een hard Brexit is er niet gekomen. Wat betekent dit voor de onderhandelingen met Brussel? Hoe bezien de burgers van Groot-Brittannië de relatie met Europa en wat betekent een Brexit voor ons?

Hierover debatteren politicoloog Hans Vollaard (Universiteit Leiden), politiek redacteur Titia Ketelaar (NRC Handelsblad) en kamerleden Anne Mulder (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA) onder leiding van journalist Max van Weezel (Vrij Nederland).

Website Montesquieu Instituut

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.