Verdieping Strafrecht: Interpretatie van bewijs

Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

In een kort tijdsbestek krijgt u praktische inzichten aangereikt in onderwerpen als forensisch interpreteren en concluderen (logica, bewijskracht) en strategie├źn om hiermee om te gaan, en het voorkomen van onterechte conclusies.

Ook rechters zijn immers vatbaar voor valkuilen in het redeneren met bewijs, het negeren van feiten, en het over- of onderschatten van de bewijskracht van informatie. De interpretatie van bewijs in het strafrecht speelt een belangrijke rol in zowel het zelf redeneren met bewijs door de jurist, als in de wisselwerking met de forensisch deskundige.

Door met kennis van zaken elkaars taal te verstaan en op passende wijze te communiceren kunt u optimaal geïnformeerd worden over juist die vragen die voor u het meest relevant zijn.

Deze onderwerpen zullen uitgebreid en aan de hand van veel voorbeelden aan de orde komen tijdens deze bijeenkomst evenals recente ontwikkelingen.

Verdieping Strafrecht: Interpretatie van bewijs