Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Vaardigheden: Responsieplicht in strafzaken

Datum
29 juni 2017
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Deze cursus biedt u inzicht in de stelplicht voor verschillende verweren en u krijgt adviezen voor het helder en overtuigend presenteren van uw argumentatie  die u tijdens de cursusdag toepast in strafrechtelijke casus.

Rechters hoeven alleen te responderen op verweren die voldoen aan de stelplicht. De zwaarte van de stelplicht hangt af van het soort verweer:  voor uitdrukkelijk onderbouwde standpunten geldt een zwaardere stelplicht dan voor klassieke verweren. Voldoet uw verweer aan de stelplicht? Presenteert u uw argumentatie zodanig dat de rechter daar niet aan voorbij kan gaan? Deze cursus biedt u inzicht in de stelplicht voor verschillende verweren en u krijgt adviezen voor het helder en overtuigend presenteren van uw argumentatie  die u tijdens de cursusdag toepast in strafrechtelijke casus. 

 

Vaardigheden: Responsieplicht in strafzaken