Festival

Hodshon Huis
Spaarne 17 17
2011 CD Haarlem

De Keetje Hodshon Prijs 2017 voor promotieonderzoek in de taalwetenschappen (12.500 euro) is toegekend aan Dr. Jurriaan Witteman voor zijn proefschrift ‘Towards a Cognitive Neuroscience  of  Prosody  Perception and its Modulation by Alexithymia’, waarmee hij in 2014 promoveerde bij Prof. dr. N.O. (Niels) Schiller aan de Universiteit Leiden. Jurriaan doet op dit moment post doctoraal onderzoek aan deze universiteit en geeft daarnaast college. De prijs wordt uitgereikt bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen op vrijdag 16 juni 2017, om 15.30 uur in het prachtige Hodshon Huis, Spaarne 17 te Haarlem. Hier zal Jurriaan Witteman zijn winnende promotieonderzoek presenteren.

Die middag worden tevens twee andere promotieprijzen uitgereikt:  Elisabeth Kempf (Tilburg University) ontvangt de J.C. Ruigrok Prijs en Tom de Geus (TU Eindhoven) ontvangt de Martinus van Marum Prijs.

De ontvangst is om 15.00 uur, aanvang is om 15.30 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via secretaris@khmw.nl

Over de Keetje Hodshon Prijs

De Keetje Hodshon Prijs is in 1994 ingesteld door de J.C. Ruigrok Stichting ter bekroning van promotieonderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen, in één van de volgende disciplines: Taalwetenschappen (in 2017), Literatuurwetenschappen, Historische wetenschappen, Wijsbegeerte en/of Godgeleerdheid. De prijs is vernoemd naar Cornelia Catharina (Keetje) Hodshon, die in 1794 het huidige gebouw van de KHMW liet bouwen en tot 1829 de eerste bewoonster ervan was.