Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Tentoonstelling 'Beyond the edge of research'

Datum
donderdag 29 juni 2017 - zaterdag 30 september 2017
Locatie
Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Over de tentoonstelling 

De tentoonstelling 'Beyond the edge of research', op 28 juni geopend door de Leidse burgemeester Henri Lenferink, markeert twintig jaar Lorentz Center. In dit Center kunnen (internationale) groepen wetenschappers zich terugtrekken om te brainstormen en te denken over één academisch vraagstuk. Dat gebeurt in workshops van maximaal vijf dagen. Wetenschappers uit heel Nederland kunnen een voorstel doen voor een workshop. 

Curator Marthe Sophie is geïnteresseerd en wetenschap, in het bijzonder het onzichtbare daarvan. De tentoonstelling in de Oude UB bestaat uit affiches van de workshops die in de loop van de jaren door diverse kunstenaars en vormgevers zijn gemaakt. Vaak gingen workshops over abstracte onderwerpen of over wetenschap die niet zichtbaar is, zoals quantummechanica. Wat Sophie fascineert is hoe daar bij de makers van de affiches toch een beeld bij is ontstaan. Deze prachtige beelden wil ze laten zien. Marthe Sophie ontwikkelt artistieke projecten en is zelf ook kunstenaar. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.