TechTalk 12 - In Vitro Screening

• Dr. Giel Hendriks (CEO, Toxys B.V.)
  • Thomas Dijkmans (OcellO B.V.)
  • Erik Danen
  • Dr. Abdoel Ghalbzouri (Dermatology, Leiden University Medical Center)
1 juni 2017
De Stal
Darwinweg 1
2333 CR Leiden

Ontwikkeling van medicijnen is een tijdrovend en kostbaar proces. Wat als we de efficiëntie van dit proces zouden kunnen verhogen? Nieuwe screeningsmethoden kunnen verschil uitmaken. In deze TechTalk worden de meest recente technologieën voor in vitro screening gepresenteerd en hun potentie om de toekomstige medicijnontwikkeling te verbeteren besproken.

>>Aanmelden voor deze TechTalk.

Over TechTalks

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie om samen te werken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het knowledge exchange office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap.

Luris organiseert TechTalks samen met Stichting Leiden Bio Science Park, Boerhaave Nascholing en Centrum Bioscience en Diagnostiek.