Congres/symposium

Pieterskerkhof 6
2311 SR Leiden
Kamer 011

“Mind, Text and Mining” is een nationaal samenwerkingsverband van onderzoekers die zich bezig houden met Text and Data Mining. De groep organiseert seminars waarin de mogelijkheden en de beperkingen van digitale en kwantitatieve onderzoeksmethoden worden besproken. Op 14 juni organiseert het Centre for Digital Scholarship van de Universiteit Leiden een seminar dat zich meer specifiek op de vraag richt hoe de verschillende resultaten gebaseerd op text analysis tools kunnen worden geinterpreteerd.

Programma:

-       Welkom door Laurents Sesink, hoofd van het Centre for Digital Scholarship

-       Presentatie over de relatie tussen data, algorithmen en interpretatie door Peter Verhaar

-       Discussie over de theoretische aspecten van onderzoek gebaseerd op Text and Data Mining

Het aantal mogelijke deelnemers is beperkt. Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, stuur dan een email naar Martijn Schoonvelde.