Congres/symposium

Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Op donderdag 22 juni organiseert UBL een voorlichtingsbijeenkomst over Open Researcher en Contributor Identifier (ORCID).

Steeds meer tijdschriften en subsidieverstrekkers vragen wetenschappers om een ORCID id op te geven. Maar wat is nu precies zo’n ORCID en waarom is het belangrijk dat alle Leidse onderzoekers er één aanmaken? Deze en andere vragen zullen onze sprekers beantwoorden. Maaike Duine en Matthew Buys, beiden van het ORCID consortium, zullen een presentatie geven over het belang en de concrete toepassingen van ORCID. Hiernaast zal het ORCID projectteam van de UBL ook uitleg geven over de verschillende manieren waarop onderzoekers worden ondersteund bij het aanvragen en registreren van een ORCID id.

Aanmelden

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden  via aanmelding@library.leidenuniv.nl (graag o.v.v. ORCID bijeenkomst 22 juni) of telefonisch via het secretariaat van de Universiteitsbibliotheek : 071-527 28 32.

Meer informatie

Meer informatie over ORCID kunt u vinden op de website van de UBL. Voor actuele informatie, en voor discussies over de voor- en nadelen  kunt u terecht op The Connected Leiden Researcher.