Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lunchlezing Leiden Teacher’s Academy 'Studeren kun je leren'

Datum
maandag 12 juni 2017
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
Oortzaal (1.02)

Comeniusbeurs-winnares Anique de Bruin (Maastricht University) vertelt over de training die zij ontwikkelt, waarmee studenten hun zelfstudievaardigheden kunnen testen en trainen. Veel studenten dénken wel te leren als ze studeren voor een tentamen, maar dit betekent niet altijd dat ze ook wérkelijk leren. In onderwijsonderzoek heet dat de ‘Ervaren leren/Werkelijk leren-paradox’. De projectleiders gebruiken deze inzichten om te zorgen dat studenten hun eigen studiestrategie begrijpen en kunnen verbeteren. Anique zal ons vertellen hoe deze inzichten je als docent kunnen helpen studenten beter te laten leren. Meer informatie over haar project.

De Lunchlezing is een initiatief van de Leiden Teachers'Academy (LTA) en bedoeld voor docenten die hun onderwijs willen verbeteren. Deze lunchlezing wordt georganiseerd door LTA-fellows Marjo de Graauw en Chris de Kruif. Inschrijven kan tot 8 juni. Voor broodjes wordt gezorgd.

Aanmelden via e-mail

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.