Lunchlezing Leiden Teacher’s Academy 'Studeren kun je leren

Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Oortzaal (1.02)

De lunchlezing 'Studeren kun je leren' van de Leiden Teaching Academy (LTA) wordt gegeven door Comeniusbeurs-winnares Anique de Bruin van de Universiteit Maastricht. Zij zal vertellen over de training die zij ontwikkelt, waarmee studenten hun zelfstudievaardigheden kunnen testen en trainen. Veel studenten dénken wel te leren als ze studeren voor een tentamen, maar dit betekent niet altijd dat ze ook wérkelijk leren. In onderwijsonderzoek heet dat de ‘Ervaren leren/Werkelijk leren-paradox’. De projectleiders gebruiken deze inzichten om te zorgen dat studenten hun eigen studiestrategie begrijpen en kunnen verbeteren. Anique zal ons vertellen hoe deze inzichten je als docent kunnen helpen studenten beter te laten leren. Zie deze link voor meer informatie over haar project.

De Lunchlezing is een initiatief van de LTA en bedoeld voor docenten die hun onderwijs willen verbeteren. Deze lunchlezing wordt georganiseerd door LTA-fellows Marjo de Graauw en Chris de Kruif. Inschrijven voor deze lunchlezing kan tot 8 juni via azsecretariaat@bb.leidenuniv.nl. Voor broodjes wordt gezorgd.