Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Leidsch Juridisch Genootschap met Egbert Koops

Datum
woensdag 14 juni 2017
Tijd
Toelichting
Aansluitend een borrel.
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.31

Op woensdag 14 juni 2017 verzorgd Egbert Koops, hoogleraar Rechtsgeschiedenis, de lezing van het Leidsch Juridisch Genootschap. In zijn lezing gaat Koops in op het onderwerp: 'Eigendom tot de hemelen: de juridische archeologie van art. 5:21 BW.' 

Geeft grondeigendom de bevoegdheid om te verbieden dat een drone boven de grond zweeft? Deze lezing behandelt drie historische aardlagen in de regeling van het gebruik van de ruimte boven andermans grond. De lange lijn loopt van het Romeinse grafrecht tot de bevoegdheid tot vliegen. En passant worden uitstapjes gemaakt met luchtballonnen en bommenwerpers.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij mw. mr. J.M.D. Bharos, tel.: 071-516 5043, e-mail: m.bharos@servicepunt71.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.