Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Expert-meeting Inclusive Higher Education in 2025: A Sneak Preview

  • Sandra Brown, Diversity Manager aan de Queen Mary University of London
  • Hester Bijl
Datum
vrijdag 16 juni 2017
Tijd
Locatie
Koetshuis Kasteel Oud-Poelgeest
Poelgeesterweg 1
Oegstgeest

Het afgelopen jaar hebben Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden, en Vrije Universiteit Amsterdam samengewerkt om good practices te ontwikkelen om het studiesucces van biculturele studenten te verbeteren. Op 16 juni 2017 presenteert onze Taskforce The Future Is Diversity de resultaten van die samenwerking. Graag nodigen we u uit voor een expert-meeting over onze gemeenschappelijke inspanningen op dit terrein.

Het programma van 16 juni, 13.00 – 18.00 uur:

  • Lezing door Sandra Brown, Diversity Manager aan de Queen Mary University of London, over de effectieve Britse aanpak van academische inclusiviteit en gelijke kansen.
  • Panel van vertegenwoordigers van de verschillende universiteiten en ministeries die de Taskforce van de drie participerende universiteiten ondersteunden, over de vraag hoe we onze samenwerking rond dit thema het beste kunnen voortzetten.
  • Keuze uit drie workshops door werkgroepsleden van de Taskforce over veelbelovende  interventies op het gebied van in-, door- en uitstroom.
  • Aanbieding van  het verslag van het eerste jaar van de Taskforce  aan Hester Bijl, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden, een van onze opdrachtgevers.

Wij stellen uw aanwezigheid op deze bijeenkomst zeer op prijs. Deelname is kosteloos. U kunt zich hier inschrijven.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.