De do’s and don’ts in de rechtszaal

22 juni 2017

In deze unieke cursus staat de effectiviteit van het optreden tijdens de zitting centraal. Is uw optreden ter zitting overtuigend? U krijgt zicht op uw sterke kanten en optimaliseert uw minder sterke kanten. Ook leert u flexibel met verschillende omstandigheden ter zitting om te gaan.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Voorbereiding van een pleidooi

U krijgt inzicht in de fasen in de voorbereiding van een pleidooi. Verder krijgt u adviezen voor een relevante selectie en overtuigende presentatie  van juridische argumenten en leert u hoe u uw pleidooi kunt voorzien van een goede inleiding, overgangszinnen en afsluiting. Ook retorische technieken om te overtuigen passeren de revue.

Reageren op de wederpartij en de rechter

Vaak is het lastig om ‘on the spot’ te reageren op wat de wederpartij aanvoert. U krijgt handvatten aangereikt om zo goed mogelijk te anticiperen op tegenwerpingen en verder leert u hoe u adequaat kunt reageren bij re- en dupliek en op vragen en interrupties tijdens de zitting.

Houden van een pleidooi

U krijgt de gelegenheid om een (deel van) een pleidooi te houden in een juridische casus. U ontvangt feedback van ervaren sprekers (o.a. een advocaat/rechter), uw mede-cursisten  en de docent.

De do’s and don’ts in de rechtszaal