Congres/symposium

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Op donderdag 22 juni organiseert het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden in samenwerking met ScienceWorks het congres Vormgeving van Evidence-Informed Beleid. Het congres stelt de interactie tussen kennis en beleid centraal, en richt zich op de vraag hoe wetenschap, kennis en onderzoek kunnen worden ingezet voor kwalitatief beter beleid.

Tijdens het congres wordt onderzocht hoe kennisinstellingen beter kunnen inspelen op de beleidsbehoefte en wat de overheid hierin zelf kan verbeteren. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de vraag hoe er kaders kunnen worden ontwikkeld voor de inhoudelijke onderbouwing van beleid en politiek.

Programma
Het programma start om 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur) met een welkomstwoord door Sandra Groeneveld, hoogleraar Publiek Management en Wetenschappelijk Instituut Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en een introductie op het thema door dagvoorzitter Peter van der Knaap.

Daarna zijn de volgende sprekers:
09.50 - 10.05 uur Manon Leijten, Secretaris-Generaal Ministerie van Financiën
10.05 - 10.25 uur David Medina, Co-founder & COO Results for America
10.25 - 10.40 uur Laura van Geest, Directeur van het Centraal Planbureau
10.40 - 11.00 uur Ken Gibb, Director UK Evidence Centre on Housing, Co-director What Works Scotland
11.00 - 11.15 uur Q&A

Na de plenaire lezingen zijn er verschillende workshops, onder andere door Bernard Steunenberg en Dimiter Toshkov, waar inschrijving voor verplicht is. Bekijk hier het volledige programma.

Deelname:

Het plenaire gedeelte is voor studenten gratis bij te wonen. Je kunt je hiervoor aanmelden.

Verder is er voor studenten een speciale kortingsactie. Zij betalen € 25,-  ipv € 295,- (excl. 21% BTW), dit is inclusief een lunch, receptie en congresmateriaal. Aanmelden kan hier o.v.v. de speciale kortingscode: KBC17/ULSTUDENT

Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar met korting

Meer informatie over het Congres