Alumni-activiteit | Masterclass

Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Generaties op de werkvloer

In onze complexe en snel veranderende samenleving is het voor veel organisaties een uitdaging om ‘bij de tijd’ te blijven. Manieren van organiseren, samenwerken, leiderschap, communiceren en omgaan met diversiteit raken snel verouderd. Door de potentie van nieuwe generaties te benutten kunnen organisaties hun sociale patronen voortdurend verversen en blijvend tot eigentijdse producten en diensten komen. Maar hoe doe je dat, hoe kunnen generaties elkaar daarin actief  ondersteunen? Welke verschillen brengen zij met zich mee en hoe beïnvloeden die de ontwikkeling van een organisatie?

Wat kunt u verwachten?

Bij deze vragen en meer staan wij stil in de alumni masterclass “Generaties op de werkvloer”. Generatie expert  dr. Aart Bontekoning geeft een uitleg over de verschillen en parallellen tussen generaties. Ook gaat hij in op de houdbaarheidsdatum van gedrag en hoe organisaties vitaal kunnen blijven door ervaring van verschillende generaties eigentijds te benutten.
Universitair docent dr. Ben Kuipers bespreekt een onderzoek van de Public Leadership Foundation naar de vraag wat verschillende generaties in de publieke sector beweegt en wat publieke organisaties effectief doen om generaties elkaar te laten versterken. In gesprek met elkaar en de sprekers gaan deelnemers vervolgens actief op zoek naar succesvolle interventies in hun eigen praktijk.

De sprekers

Dr. Aart Bontekoning is veranderkundige en generatie-expert. In 2007 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op ‘Generaties in Organisaties, de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. Daarvoor ontwikkelde hij een wetenschappelijke methode voor generatie onderzoek.

Hij deed de afgelopen jaren onderzoek in honderden bedrijven, in verschillende sectoren en publiceerde verschillende boeken als bijvoorbeeld: ‘Het Generatieraadsel’ (2010), ‘Generaties! Werk in uitvoering’(2012) of ‘Nieuwe Generaties in vergrijzende organisaties’ (2014).

Dr. Ben Kuipers is Associate Professor bij het Instituut voor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij bestuurslid bij de Stichting "Public Leadership Foundation" en werkzaam als  zelfstandig organisatieadviseur (Performability). Als adviseur, onderzoeker en docent houdt Ben zich bezig met vraagstukken op het gebied van teamwerk, verandermanagement en leiderschap, en HRM en prestaties in publieke en private organisaties.

Hij schreef mee aan hoofdstukken in het boek Strategisch HRM in de publieke sector en publiceerde in samenwerking met anderen in internationale tijdschriften als Journal of Management, Public Administration, International Journal of Human Resource Management, Review of Public Personnel Administration en Journal of Change Management.

Meer info en aanmelden

Deze masterclass is toegankelijk voor alle alumni van de Universiteit Leiden.

Locatie Kamerlingh Onnes Gebouw Universiteit Leiden
Steenschuur 25  Leiden
Datum Dinsdag 13 juni 2017
Tijd 19.00 - 22.00 uur