Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Actualiteiten: studiemiddag jihadisme en terrorisme

Datum
vrijdag 9 juni 2017
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Ideologie van het terrorisme, het mondiale aspect ervan en de juridische strijd tegen het terrorisme in Nederland zijn de onderwerpen die in deze bijeenkomst zullen worden besproken.

In de voorbije maanden werden talloze terroristische aanslagen gepleegd in verschillende landen. Ook Europa wordt in toenemende mate geconfronteerd met de terroristische dreiging. De meeste slachtoffers van het islamitische terrorisme zijn de moslims zelf in de islamitische landen zoals Irak, Afghanistan, Syriƫ, Pakistan, Jemen et cetera.

In deze bijeenkomst zal worden getracht de vraag te beantwoorden wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is. Daarnaast zal het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde komen. Ten slotte zal er een aantal belangrijke strafrechtelijke uitspraken omtrent het terrorisme in Nederland worden behandeld. 
 

Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn:

-              Ideologie van het jihadisme (radicalisering)

-              Internationale betrekkingen

-              Juridische bestrijding (actuele uitspraken inzake het terrorisme)

Kennistip

Leergang, jihadisme, terrorisme: ideologie, recht en beleid [48 PO NOvA]

Onder leiding van prof.dr. A.Ellian 
Start woensdag 1 november 2017 van 14.00 uur tot 21.30 inclusief diner

In deze leergang zal aan de hand van 8 bijeenkomsten (van elk 6 uur) de vraag beantwoord worden wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is. Daarnaast zal het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde komen. Wij in Leiden beschikken over juridische, criminologische expertise, en expertise met betrekkingen (ook het Internationale recht) tot de ideologie van het jihadisme.

Actualiteiten: studiemiddag jihadisme en terrorisme

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.