Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Van Vollenhovenlezing 2017: Arbeidsrecht, 'judicialisation' en de toekomst van socio-legal onderzoek in Indonesië

  • Dr Surya Tjandra
Datum
donderdag 18 mei 2017
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A 051

Op 18 mei zal Dr. Surya Tjandra de Van Vollenhovenlezing verzorgen over arbeidsrecht, ‘judicialisation’ en de toekomst van socio-legal onderzoek in Indonesië.

Zoals vorige week op 1 mei te zien was bij vakbondsdemonstraties in Jakarta is arbeid als maatschappelijke kwestie weer helemaal terug in de aandacht in Indonesië. De grote veranderingen in het Indonesische arbeidsrecht van de afgelopen jaren hebben geleid tot nieuwe conflicten en tot nieuwe vormen van juridische en politieke beslechting van arbeidsgeschillen. Surya Tjandra zal deze veranderingen analyseren en laten zien welke invloed deze hebben op de positie van werknemers in Indonesië. Hij zal aantonen dat een mono-disciplinaire aanpak te beperkt is voor een dergelijke analyse en bespreken wat men hiervan kan leren voor de toekomst van socio-legal onderzoek in Indonesië, en voor de samenwerking met Nederland.

Surya Tjandra is een prominente academicus-activist op het gebied van arbeidsrecht in Indonesië. Hij is in februari 2016 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. 

Meer informatie

Aanmelding
Om u aan te melden voor de lezing, kunt u een email sturen naar: vollenhoven@law.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.